Assortiment

Noten & Zuidvruchten

90 % van ons noten en zuidvruchten assortiment is naturel, dat wil zeggen dat de noten ongebrand en ongezout zijn en de zuidvruchten ongezoet en ongezwaveld.

Go nuts!

‘’een handje noten per dag is een heerlijk tussendoortje met zeer veel gezondheidsvoordelen. Varieer in type en smaak. Voorwaarde is dat ze vers, ongebrand en ongezouten zijn. Alleen dan zijn noten gezond en word je er niet dik van. Haal ook eens walnoten in schil zodat je iets te doen hebt voordat je ze kunt eten. Of snack op een mix met zuidvruchten erdoor om de zoete trek te stillen. Neem een bakje mee naar je werk of zet een voorraadje in de auto om af en toe uit te snaaien terwijl je in de file staat. Dit voorkomt dat je naar de pomp rijdt en een ongezond tussendoortje haalt waar je altijd meer honger van krijgt.’’

-de telegraaf-02/2012

* Amandelen

* Hazelnoten

* Cashewnoten

* Macadamia noten

* Pecan noten

* Paranoten

* Walnoten

* Amandelen, de amandelen die wij gebruiken komen uit Californië USA. De amandelen hebben wij naturel, geroosterd + gezout en gerookt + gekruid.

* Hazelnoten, de hazelnoten die wij gebruikten komen uit Turkije. De hazelnoten zijn door mislukte oogst en het massaal opkopen door grote bedrijven zoals Nutella onbetaalbaar geworden. Een nieuwe leverancier in Spanje voorziet ons nu van hazelnoten die net zo lekker en goedkoper zijn dan de Turkse. De hazelnoten hebben wij naturel met vlies of zonder vlies.

* Cashewnoten, de cashewnoten die wij gebruiken komen uit Brazilië. De cashewnoten zijn een van de favoriete noten. De cashewnoten hebben wij Naturel en gebrand (gezout en ongezout).

Sinds kort hebben wij CASHEWPEPERNOTEN, meer zeggen we niet kom ze proeven!!

* Macadamia noten, de macadamia noten die wij gebruiken komen uit Australië. De macadamia noten hebben wij naturel en gebrand.

* Pecan noten, de pecan noten die wij gebruiken komen uit het zuiden van de Verenigde Staten. De pecan noten hebben wij naturel en gebrand.

* Paranoten, de paranoten die wij gebruiken komen uit Brazilië. De paranoten hebben wij naturel.

* Walnoten, de walnoten die wij gebruiken komen uit Chili. De walnoten hebben wij naturel.

* Pijnboom pitten

* Zonnebloem pitten

* Pompoen pitten

* Chia zaad

* Hennep zaad

* Lijnzaad

* Pijnboompitten, de pijnboompitten die wij gebruiken komen uit China. Chinese pijnboompitten staan er bekend om dat ze een bittere nasmaak hebben. De pijnboompitten die wij gebruiken zijn Chinees maar NIET bitter! Wij zijn hier zeer streng over en controleren deze pitten elke keer wanneer er een nieuwe oogst binnen komt.

* Zonnebloem pitten, de zonnebloempitten die wij gebruiken komen uit Turkije. Deze pitten hebben wij naturel.

* Pompoen pitten, de pompoenpitten die wij gebruiken komen uit Turkije. Deze pitten hebben wij naturel.

* Chiazaad, de chia zaden die wij gebruiken komen uit Mexico.

* Hennepzaad, de hennepzaden die wij gebruiken komen uit Spanje.

* Lijnzaad, de lijnzaden die wij gebruiken komen uit India.

* Abrikozen

* Dadels

* Vijgen

* Pruimen

* Abrikozen, de abrikozen die wij gebruiken komen uit Turkije. De abrikozen hebben wij gezwaveld en ongezwaveld.

* Dadels, wij hebben twee soorten dadels; de kleine dadels uit Tunesië en Algerije. Deze dadels hebben wij met pit en zonder pit. De grote Medjoul dadels, deze dadels komen uit Palestina waar de arbeidsomstandigheden zeer slecht zijn en de dadels op gestolen grond gegroeid worden. Daarom hebben wij besloten deze dadels uit een ander land te importeren, het is lastig dadels van dezelfde kwaliteit te vinden. Echter is het ons wel gelukt want sinds een aantal importeren wij de Medjoul dadels uit Upington Zuid-Afrika.

* Vijgen, wij hebben twee soorten vijgen. De Turkse vijgen, dit zijn de bekende vijgen, de grote platte vijgen. De andere soort zijn de Spaanse vijgen, deze vijgen zijn kleiner dan de Turkse vijgen maar net zo zoet. Deze vijgen worden ook wel snoep vijgen genoemd, dit omdat ze in 1 hap weg zijn.

* Pruimen, de pruimen die wij gebruiken komen uit Frankrijk. Deze pruimen hebben wij met pit en zonder pit. De pruimen met pit staan erom bekend meer smaak te hebben en de pruimen zonder pit zijn gewoon makkelijker.

* Gedroogde mango

* Gedroogde ananas

* Gedroogde aardbeien

* Kristal gember

* Tropisch fruit mix

* Gedroogde papaya

Notenmixen

* Gemengde noten (naturel)

* Gemengde noten met cranberries

* Gemengde noten met rozijnen

* Gemengde noten (gebrand, gezout)

* CASHEWPEPERNOTEN MIX (nieuw)

* Pittenmix (zonnebloem, pompoen en pijnboom pitten)


Terug naar assortiment